nieuws

Groot deel Xenos-winkels wordt Casa

Transacties

Groot deel Xenos-winkels wordt Casa
Xenos

De naam Xenos is straks een stuk minder vaak in het winkellandschap te zien.

Op korte termijn wordt bijna twee derde van de filialen omgebouwd tot de formule van interieurwinkelketen Casa, zo werd 13 maart bekend.

Casa heeft 500 winkels in acht Europese landen en is nog niet in Nederland actief. De keten is eigendom van de familie Blokker en krijgt er in Nederland ongeveer 110 filialen en 1.900 medewerkers bij. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen. Het ombouwproces moet voor de zomer van volgend jaar zijn afgerond.

Het gaat Xenos al langer niet voor de wind. De keten kondigde in 2016 de sluiting aan van zeven filialen. In mei vorig jaar kondigde Blokker Holding aan Xenos te willen verkopen, evenals de andere winkelbedrijven van het concern behalve de Blokker-winkels.

De familie Blokker neemt zelf het roer over bij de resterende 60 Xenos-winkels, die in ieder geval voorlopig de merknaam blijven voeren. In totaal blijven daar 850 medewerkers werken. De activiteiten van het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Xenos in Waalwijk zullen worden afgebouwd en naar verwachting voor de zomer van 2019 worden stopgezet. Daarbij worden 180 banen geschrapt. Daarna wordt de bevoorrading uitbesteed.

 

Reageer op dit artikel