nieuws

Bibliotheek Delft huurt 5.000 m2

Transacties

Bibliotheek Delft huurt 5.000 m2
Dok Delft

Stichting Dok (Openbare Bibliotheek Delft) heeft een langdurige huurovereenkomst getekend voor 5.000 m2 in haar huisvesting aan het Vesteplein 100 in Delft.

In de zomer van 2018 zal Coöperatie de VAK (Centrum voor de Kunsten Delft) bij Stichting Dok intrekken. Verhuurder Bouwinvest Retail Fund gaat fors investeren in het pand om er een ontmoetingsplaats van te maken voor taal, cultuur en techniek.

Het gehuurde wordt uitgebreid door een samenvoeging met enkele naastgelegen bedrijfsruimten. De entree komt aan de winkelstraat Vestpoort om gebouw en winkelstraat beter met elkaar te verweven. Verhuurder en huurder streven naar een Breeam-certificering voor het pand.

Apleona GVA adviseerde Bouwinvest bij de transactie en verzorgt het projectmanagement en het duurzaamheidstraject. Stichting Dok werd geadviseerd door Redept.

Reageer op dit artikel