nieuws

Cateraar Debuut huurt in Diamantbeurs Amsterdam

Transacties

Cateraar Debuut huurt in Diamantbeurs Amsterdam
Diamantbeurs, Amsterdam - foto: J van Hertum

Horecaonderneming Debuut verzorgt vanaf 2019 de catering voor Capital C, het nieuwe creatieve centrum in de Diamantbeurs in Amsterdam.

Debuut opent hier een ‘all day concept’ en start daarmee zijn eerste horecaconcept in Amsterdam.

De voormalige Diamantbeurs aan Weesperplein 4 (6.600 m2) wordt door Zadelhoff en Sijthoff Media in samenwerking met Peak Development herontwikkeld. In het gebouw zullen zich creatieve bedrijven, start-ups, zelfstandigen en mediabedrijven vestigen. Ook is er ruimte voor workshops, (pop-up) exposities, minicolleges en events.

Het horecaconcept van Debuut komt in de oude beurszaal van het gebouw. Het wordt ruim 500 m2 groot en is verdeeld over twee etages. Debuut zal ook alle food & beverage verzorgen voor bijeenkomsten in het gebouw. Daarnaast komen er meerdere ruimten voor private dining.

De initiatiefnemers van zijn Sijthoff Media Groep van uitgever Willem Sijthoff (onder andere Kidsweek, Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Binnenlands Bestuur) en Zadelhoff, de beleggingsmaatschappij van Cor van Zadelhoff. Beide partijen deden eerder ervaring op met de transformatie (samen met DVM) van de monumentale Renault Garage aan het Amstelplein. Sijthoff was toen voor de helft aandeelhouder van hoofdhuurder FD en BNR nieuwsradio.

Sijthoff en Zadelhoff kochten het pand in 2015 van Actiam, de vermogensbeheerder van SNS Reaal, voor 12,2 miljoen euro. Hoofdhuurder wordt Sijthoff Media Groep. De groep bestaat uit drie uitgeverijen: Adfo Groep, de marktleider op het gebied van marketing- en communicatieuitgaven, het vakblad Binnenlands Bestuur en Young & Connected, uitgever van een weekkrant voor kinderen.

Reageer op dit artikel