nieuws

Vastgoedmarkt Ontbijtsessie in teken van winkeluitbreiding

Transacties

Vastgoedmarkt Ontbijtsessie in teken van winkeluitbreiding

De eerste Vastgoedmarkt Ontbijtsessie van 2018 op 13 maart met als onderwerp retail staat in het teken van hernieuwd optimisme, expansie en food & beverage-concepten.

Na een lange periode van crisis in de winkelstraten is de retailsector het afgelopen jaar weer opgekrabbeld. Door nog steeds groeiende consumentenbestedingen is bij verschillende partijen sprake van hernieuwd vertrouwen. Steeds meer retailers kijken zelfs weer uit naar vergroting van hun winkelbestand. Een van die retailers is gemaksformule Primera, die in 2017 de grens van 500 winkels doorbrak en nog steeds niet is uitgegroeid. Carl Damen, hoofd acquisitie & Projecten, vertelt over de  snelle groei, de vastgoedstrategie van Primera en de e-commerce-activiteiten.

Het winkelsegment dat tijdens de crisis veel gaten in de hoofdwinkelstraten opvulde, is food & beverage. Vastgoedadviseur JLL legt uit dat de onstuimige groei van food & beverage-formules nog lang niet voorbij is en de kwaliteit en creativiteit van deze nieuwe partijen alleen maar toeneemt. JLL publiceerde in 2017 al een rapport waarin het belang van F&B voor winkelcentra onderschreven wordt; de verblijfsduur van consumenten wordt immers verlengd door voldoende aanbod van F&B en consumenten besteden gemiddeld meer in een winkelcentrum wanneer zij gebruik maken van de aanwezige horeca.

Om meer begrip te krijgen van deze sector komt een van die nieuwe, hippe foodretailers zich tijdens de ontbijtsessie voorstellen aan de markt. Op korte termijn volgt de naam. Paneldiscussieleider zal Collin Boelhouwer zijn. Als director Dutch Retail Investments is hij verantwoordelijk voor het Bouwinvest Retail Fund met onder meer de gerenommeerde herontwikkeling Nowadays aan het Damrak in Amsterdam in portefeuille. Boelhouwer zal de retailers vanuit zijn core-vastgoedvisie bevragen. Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum zal de ontbijtsessie openen en afsluiten.

De eerste ontbijtsessie van het nieuwe jaar op 13 maart vindt plaats op het JLL-kantoor op de Zuidas in kantoorgebouw Atrium aan Parnassusweg 727 in Amsterdam. Gastheer JLL biedt alle aanwezigen vanaf 8.00 uur een ontbijt aan. Aanvang van het programma is om 8.30 uur. Het inhoudelijke programmadeel eindigt om 10.00 uur. Tot 11.00 uur is er dan de mogelijkheid om na te praten en te netwerken. Geïnteresseerden in deze ontbijtsessie dienen zich in te schrijven via http://www.vastgoedmarktontbijtsessies.nl/.

Reageer op dit artikel