nieuws

Savills lanceert platform voor flexkantoren

Transacties

Savills lanceert platform voor flexkantoren

Savills Nederland heeft een nieuwe onderneming gelanceerd om groeiende bedrijven te helpen bij het vinden van flexibele, co-working en serviced kantoorruimte.

Workthere moet aanbieders een professionele, makkelijke en transparante manier bieden om hun ruimte te verhuren. Voor gebruikers moet het een professionele, makkelijke en transparante manier zijn om flexibele kantoorruimte te vinden die goed aansluit bij individuele wensen. Het nieuwe platform zal de volledige flexibele kantoorruimtemarkt bestrijken, waaronder bekende concepten zoals Tribes, Regus en The Office Operators, kleinere aanbieders en individuele ruimten.

In februari 2017 werd Workthere in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. In mei van dat jaar volgde een lancering in Ierland. Nederland is het eerste land in continentaal Europa waar Workthere gelanceerd wordt.

‘De sector flexibele kantoorruimte in Nederland groeit aanzienlijk’, zegt Cal Lee, oprichter van Workthere, ‘En er komen steeds meer nieuwe aanbieders op de markt. Tegelijkertijd blijft de vraag naar flexibele werkruimte groeien, aangezien steeds meer bedrijven, waaronder start-ups, scale-ups en zelfs grotere corporates, de voordelen van flexibele werkruimte ten opzichte van een traditionele huurovereenkomst zien.’

Workthere zal in Nederland geleid worden door Wouter Stevens, head of Agency bij Savills Nederland, in nauwe samenwerking met Sander van den Engel, associate director Agency.

Wouter Stevens: ‘Sinds 2009 is de vraag naar flexibele kantoorruimte in Nederland met 40 procent gestegen naar ongeveer 2-3 procent het totale kantoorvoorraad. Aangezien operators zoals WeWork, TOO, Tribes, Regus en B.Amsterdam snel groeien, verwachten we de komende vijf jaar een jaarlijkse toename  van 20-30 procent, in navolging van het patroon in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarom komt de lancering van Workthere in Nederland op het juiste moment en is het platform zeer complementair aan onze bestaande agency-diensten.’

Sander van den Engel: “Een groot aantal operators van serviced offices en co-working-werkplekken heeft zich op het moment van de lancering al bij ons platform aangesloten. Operators kiezen voor Workthere om de connectie met het netwerk van corporate huurders dat wereldwijd door Savills wordt bediend, in combinatie met de toegang tot een lokaal netwerk van start-ups tot corporates binnen alle sectoren. Het aanbod plaatsen op Workthere is kosteloos en met een landelijke dekking is het geschikt voor elk type serviced office space en elk type huurder.’

Reageer op dit artikel