nieuws

Zara mogelijk naar V&D-pand Alkmaar

Transacties

Na het vertrek van Topshelf uit de voormalige V&D-pand in Alkmaar is de Spaanse modeketen Zara ‘een voorname’ kandidaat-huurder.

Zara mogelijk naar V&D-pand Alkmaar
Topshelf-Alkmaar

Dat zegt de Alkmaarse wethouder Victor Kloos (economische zaken) tegen het Noord-Hollands Dagblad. Hij krijgt in het eerste kwartaal van 2018 duidelijkheid over de bestemming van het voormalige pand van V&D aan de Laat. Het 13.000 m2 grote pand is in bezit van Bouwfonds IM.

‘Eigenaar Bouwfonds heeft laten weten dat er vanuit de detailhandel veel concrete belangstelling voor het gebouw bestaat’, aldus Kloos. De verwachting is dat de Inditex-formule niet het hele pand maar wel een groot deel zal huren. Zara opende in Alkmaar in 2007 al een vestiging aan de Langestraat in het voormalige modehuis Meyer. Zara zou nu willen uitbreiden.

Het oude V&D-pand is tot eind januari 2018 nog in gebruik door Topshelf.  Deze warenhuisformule van onderneemster Inge van Kemenade vertrekt daarmee na minder dan een jaar. Dat is tegelijkertijd het einde van de Nederlandse formule. De overige Topshelf-vestigingen in voormalige V&D-panden in Nijmegen, Arnhem en Groningen zijn al gesloten.

Reageer op dit artikel