nieuws

Woningverkopen in november omhoog

Transacties

Woningverkopen in november omhoog

Het aantal verkochte woningen in november is uitgekomen op 19.647. Dat is 7,6 procent meer dan in dezelfde maand in 2016.

Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ten opzichte van oktober 2017 is het aantal verkopen gedaald met 2,5 procent. Toen wisselden ruim 20.000 woningen van eigenaar. Met name hoekwoningen waren populair in november. Er werden 16,2 procent meer van dat type woningen verkocht. Het aantal verkochte appartementen daalde licht ten opzichte van een jaar geleden.

Flevolanders verkochten bijna een derde meer woningen dan vorig jaar in november. In vrijwel alle andere provincies steeg het aantal verkochte woningen ook. Alleen Noord-Holland en Utrecht gingen tegen de trend in met dalingen van respectievelijk 1,1 en 6,1 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 13,5 procent toe op jaarbasis naar 29.646. Vergeleken met oktober was er een stijging van 2,3 procent. In november 2017 vonden 141 executieveilingen plaats. Dit is een daling van 36,2% ten opzichte van november 2016 (221).

Reageer op dit artikel