nieuws

Sociale Verzekeringsbank huurt 8.500 m2 kantoor in Utrecht

Transacties

Sociale Verzekeringsbank huurt 8.500 m2 kantoor in Utrecht
secoya-campus-papendorp

MN heeft namens Pensioenfonds Metaal & Techniek een langjarige overeenkomst met de Sociale Verzekeringsbank gesloten voor de huur van circa 8.500 m2 kantoorruimte op kantorencomplex Secoya The Living Building in Utrecht.

De huur met ingangsdatum 1 april 2018 betreft gebouw D van Secoya. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is uitvoerder van sociale wetten en regelingen. Zij zorgt ervoor dat onder andere kinderbijslag en het AOW-pensioen wordt uitbetaald aan ongeveer 5,5 miljoen burgers. Ook verzorgt de SVB de uitbetaling van facturen en declaraties uit persoonsgebonden budgetten (PGB’s).

Secoya is een kantorencomplex van 36.000 m2 met vijf kantoorgebouwen langs de A12 op Papendorp. Inmiddels is bijna negentig procent van het complex verhuurd. MN verricht deze transactie als fiduciair vermogensbeheerder in opdracht van Pensioenfonds Metaal & Techniek.

Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting bracht namens de verhuurder de transactie tot stand, collegiaal met CBRE Utrecht en Cushman & Wakefield Utrecht. De Sociale Verzekeringsbank werd geadviseerd door JLL.

MN verzorgt de pensioenuitvoering voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij en beheert een vermogen van ongeveer 125 miljard euro voor diverse pensioenfondsen in Nederland. MN voert de pensioenadministratie, verzekeringen en sociale regelingen uit voor bijna 2 miljoen mensen en ongeveer 35.000 werkgevers.

Reageer op dit artikel