nieuws

Q42 naar Maanpleincomplex Binckhorst

Transacties

Q42 naar Maanpleincomplex Binckhorst
gebouw Apollo 14 aan Saturnusstraat 14 in Den Haag

Q42 Internet huurt 2.200 m2 kantoorruimte in gebouw Apollo 14 aan Saturnusstraat 14 in Den Haag. Met Borghese Real Estate en COD is het bedrijf een langjarige huurovereenkomst aangegaan.

Apollo 14 is onderdeel van het Maanpleincomplex in de Binckhorst. Q42 is een internetbedrijf met vestigingen in Den Haag en Amsterdam en bouwt onder andere apps, websites en connected devices. Daarnaast helpt en investeert Q42 in it- en techbedrijven. Redenen van Q42 om zich hier te vestigen zijn de creatieve sfeer en uitstraling van de opkomende woon-en werkwijk de Binckhorst en de initiatieven van de gemeente Den Haag in het gebouw en het gebied.

In de Binckhorst zijn al tal van creatieve bedrijven gevestigd, onder andere in het bedrijfsverzamelgebouw in de voormalige Caballerofabriek in de Binckhorsthaven. In kantoorgebouw Apollo 14 huurt ook gemeente Den Haag kantoorruimte. De gemeente verhuurt deze ruimte aan ondernemers die zich richten op zogenoemde Impact Economy-bedrijven. Dit zijn innovatieve en creatieve bedrijven met aandacht voor duurzaamheid, circulaire economie en/of maatschappelijke betekenis.

Het voormalige bedrijventerrein De Binckhorst is volop in ontwikkeling en wordt omgevormd tot een stedelijke en waterrijke woon- en werkwijk. De drie havens in de Binckhorst gaan hier een belangrijke rol in spelen. Langs de Trekvliet komt ruimte voor 750 tot 1.000 woningen. De Binckhorst ligt op minder dan 2 kilometer van het centrum. De aanleg van de Rotterdamsebaan en de herinrichting van de Binckhorstlaan zorgen voor een optimale bereikbaarheid van het gebied.

Q42 is bij deze transactie geadviseerd door CBRE. Nadorp Makelaars adviseerde Borghese Real Estate en COD. BNP Paribas Real Estate trad op als asset manager namens de eigenaren.

Reageer op dit artikel