nieuws

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

Transacties

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland
Een ontwerp van Isabel Marant

Het Franse designerlabel Isabel Marant opent begin 2018 de eerste winkel in Nederland aan de P.C. Hooftstraat 114 in Amsterdam.

Voorafgaand aan de opening wordt de winkel grondig verbouwd. De winkel heeft een vloeroppervlak van 200 m2 verdeeld over de begane grond en de kelder.

Het label Isabel Marant werd gelanceerd in 1990 onder de naam Twen, waarna het in 1994 werd omgedoopt tot Isabel Marant. Oorspronkelijk bestond de lijn voornamelijk uit bovenkleding voor vrouwen, maar is bij het grote publiek vooral bekend geworden door zijn schoenen.

In 2000 breidde Isabel Marant het label uit met de lijn ‘Etoile’, een casual en betaalbaar label. Wereldwijd heeft Isabel Marant 26 eigen winkels en verkooppunten in ongeveer 40 landen.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde Isabel Marant bij de huur van de winkel. City Real Estate heeft de verhuurder, een particuliere belegger, in deze transactie begeleid.

Op P.C. Hooftstraat 114 was tot het faillissement van moedermaatschappij Doniger Fashion Group in september 2017 de modeketen McGregor gevestigd. Een mogelijke tweede doorstart van het geplaagde merk was in oktober 2017 definitief van de baan.

Reageer op dit artikel