nieuws

VodafoneZiggo huurt 17.000 m2 in Hoog Catharijne

Transacties

Vastgoedbelegger Klépierre heeft een huurovereenkomst aangekondigd voor 17.000 m² in Hoog Catharijne met VodafoneZiggo aan. VodafoneZiggo gaat 16.000 m² gebruiken voor een nieuw centraal kantoor en 1.000 m2 voor een flagship store in het winkelcentrum.

VodafoneZiggo huurt 17.000 m2 in Hoog Catharijne
Hoog Catharijne in Utrecht

Het is naar verluidt de grootste huurtransactie van het jaar in de Nederlandse kantoormarkt. Het huidige hoofdkantoor van Vodafone zit in Amsterdam aan Simon Carmiggeltstraat 6. Daar huurt het telecombedrijf 7.500 m2. Het bedrijf zal zelf onderhuurders moeten vinden, omdat het tienjarig huurcontract nog tot 2022 doorloopt. Eigenaar van het kantoorpand is Hansainvest Hanseatische Investment, aldus het Kadaster. De samengevoegde Nederlandse activiteiten van Ziggo en Vodafone verhuizen oktober volgend jaar in totaal 1.400 medewerkers uit drie Utrechtse kantoren en eentje in Amsterdam naar het nieuwe onderkomen in Hoog Catharijne. Het huidige hoofdkantoor van Ziggo ligt aan de Atoomweg 100 in Utrecht.

Het nieuwe kantoor in Utrecht, dat ruimte biedt aan de 1.400 VodafoneZiggo’s werknemers, wordt verhuurd voor een vaste periode van 10 jaar. Het maakt onderdeel uit van de 50.000 m2 kantoorruimte in Hoog Catharijne die momenteel door Klépierre wordt herontwikkeld en die in totaal, bij volledige verhuur, een te verwachten netto jaarhuur van 8,5 miljoen euro  oplevert bij eindoplevering in 2019. Met de overeenkomst met VodafoneZiggo is 91 procent van de kantoorruimte in Hoog Catharijne verhuurd.

Om de intrek van VodafoneZiggo in oktober 2018 mogelijk te maken, wordt het Nederlandse hoofdkantoor van Klépierre verplaatst naar een ander deel van Hoog Catharijne. VodafoneZiggo koos Hoog Catharijne in Utrecht niet alleen om een dynamische, centrale locatie te bieden aan haar werknemers, maar ook om een 1.000 m2 flagship store en customer experience center te openen. Gelegen naast het belangrijkste openbaar vervoersknooppunt van Nederland, met jaarlijks meer dan 90 miljoen reizigers, biedt Hoog Catharijne zowel de bezoekersaantallen als de bereikbaarheid waar zoveel huurders naar zoeken.

De winkel en het centrale kantoor zullen gelegen zijn aan de nieuwe hoofdingang van Hoog Catharijne die het winkelcentrum verbindt met Utrecht Centraal. Hoog Catharijne maakt deel uit van een van de grootste binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten van Europa, onder leiding van de gemeente Utrecht. Voor Klépierre is Hoog Catharijne, met meer dan 26 miljoen bezoekers per jaar, nu al het drukste winkelcentrum van Nederland en behoort het tot de top 5 van Europa. Na voltooiing van de herontwikkeling in 2019, kan Hoog Catharijne zich bogen op meer dan 50.000 m2 aan kantoorruimte en 77.000 m2 aan winkels.

Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo: ‘Met deze nieuwe locatie, die bovendien midden op de voor onze belangrijke as Amsterdam – Maastricht staat, hebben we straks een centraal gelegen ontmoetingsplaats met een kantoor, een experience center, en een winkel. Een aansprekend thuis in een dynamische en inspirerende omgeving waarbij zowel consumenten als bedrijven direct kunnen zien en ervaren wie we zijn en wat we doen.’

Klépierre Executive Board Chairman Jean-Marc Jestin zei over de overeenkomst: ‘Als een wereldleider in zijn sector besluit om zich te vestigen in Hoog Catharijne, toont dat aan dat het niet alleen een geweldig winkelcentrum is, maar ook een uitzonderlijke werkplek.’ Cushman & Wakefield adviseerde VodafoneZiggo bij deze transactie, terwijl Klépierre werd bijgestaan door CBRE.

Reageer op dit artikel