nieuws

Vier nieuwe huurders Scheepvaarthuis Groningen

Transacties

HighBrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder, heeft vier nieuwe huurovereenkomsten gesloten voor het multi-tenant kantoorgebouw Scheepvaarthuis aan de Laan Corpus den Hoorn 200 in Groningen.

Vier nieuwe huurders Scheepvaarthuis Groningen
Scheepvaarthuis Groningen, interieur

De bezettingsgraad in het kantoorgebouw ligt daarmee boven 90 procent. Nieuwe huurders in dit multi-tenant kantoorgebouw zijn Hofsteenge Zeeman Groep, Datanext, MediaCT en iWink.

HighBrook Investors kocht het Scheepvaarthuis in december 2016 als onderdeel van de aankoop van de Hanzevast kantorenportefeuille. Bij de verwerving van het kantoor, waarbij Equity Estate optrad als adviseur van HighBrook Investors, stond het Scheepvaarthuis volledig leeg.
Accountantskantoor Hofsteenge Zeeman Groep heeft een lange termijn huurovereenkomst getekend voor de derde verdieping (640 m2). Datanext tekende een contract voor de huur van de halve begane grond (285 m2). MediaCT heeft een lange termijn huurovereenkomst gesloten voor de eerste verdieping in het gebouw (640 m2) en voor een deel van de begane grond (121 m2). iWink huurt de tweede verdieping (640 m2) en een deel van de begane grond (121 m2).

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde HighBrook Investors bij de totstandkoming van alle huurovereenkomsten met uitzondering van die met Hofsteenge Zeeman Group. MediaCT is voor de aanhuur geadviseerd door Thijssen Vos Bedrijfsmakelaars in Groningen. Hanzevast, verkoper van het Scheepvaarthuis in december 2016, ondersteunde bij de totstandkoming van de huurovereenkomsten met Hofsteenge Zeeman Groep, MediaCT en iWink.

In 2017 is het Scheepvaarthuis aan Laan Corpus den Hoorn in Groningen volledig gerenoveerd tot kantoor met woonkamerachtige werk- en vergaderruimten. Het kantoorgebouw omvat circa 2.675 m2 kantoorvloer verdeeld over vier verdiepingen en een kelder. Nu het asset management plan is afgerond en de bezettingsgraad van nul naar meer dan 90 procent is gebracht, heeft HighBrook Investors de verkoop van het object gestart. Equity Estate treedt in deze verkoop op als adviseur van HighBrook Investors. Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield is aangesteld voor de marketing van het gebouw en de begeleiding van het verkoopproces.

Reageer op dit artikel