nieuws

Tribes trekt in voormalig pand Eyeworks

Transacties

Tribes trekt in voormalig pand Eyeworks

Volgend jaar opent Tribes haar deuren in het Rijksmonument Raamplein 1, nabij de Marnixstraat in Amsterdam.

Tribes huurt het gehele pand van de Duitse belegger Real I.S., in totaal 3.200 m2. Raamplein 1 heeft een rijke geschiedenis met verschillende bestemmingen. Het statige pand was oorspronkelijk het onderkomen van de Eerste Openbare Handelsschool, en later heeft de Hogeschool voor Economische Studies haar intrek genomen. Het voormalige schoolpand werd sinds 2012 gebruikt door Eyeworks, dat is overgenomen door  Warner Bros. De originele filmzaal en geluidsstudio’s blijven behouden.

De 20e Tribes locatie van het totale netwerk is tevens de zevende vestiging in Amsterdam, waarvan nummer zes vorige week werd aangekondigd. Tribes wil tien Amsterdamse vestigingen.  Chief en Founder van Tribes, Eduard Schaepman: ‘Onze Amsterdamse expansie gaat ontzettend snel. Dat is alleen maar mogelijk omdat veel Amsterdammers ons concept omarmen. Met een nieuwe locatie als Raamplein 1, het pand der panden, bereiken we een mijlpaal. Het gebouw is niet alleen ontzettend mooi, maar heeft ook een belangrijke ligging. Tribes treedt hiermee de binnenstad in, waardoor we echt niet meer weg te denken zijn uit de hoofdstad.’

 

Savills trad in deze transactie op namens de verhuurder.

 

Reageer op dit artikel