nieuws

Tribes huurt 3.200 m2 aan Raamplein in Amsterdam

Transacties

Tribes huurt 3.200 m2 kantoorruimte met vijf parkeerplaatsen aan het Raamplein 1 in Amsterdam. De huurovereenkomst gaat in april 2018 in en is voor een lange termijn.

Tribes huurt 3.200 m2 aan Raamplein in Amsterdam
Raamplein 1 Amsterdam

De verhuurder, Real I.S., kocht het gebouw in september voor het special real estate AIF-fund BGV VII Europa. Het gaat om een school die na in renovatie in 2013 in gebruik werd genomen als kantoor. De buitenkant en andere delen van het originele gebouw zijn bewaard gebleven. Het gebouw heeft een ontvangstruimte met gewelfde muren, hoge plafonds en een moderne inrichting. De huidige huurder van het gebouw is het Amerikaanse film- en tv-bedrijf Warner Bros.

‘De specifieke indeling en de enorme ruimte maken dit gebouw ideaal voor Tribes, dat ruimtes en werkplekken aanbiedt voor tijdelijke onderhuur’, zegt Georg Jewgrafow, ceo van Real I.S. Het complex staat binnen de grachtengordel en biedt goede verbindingen met het openbaar vervoer. Het treinstation Amsterdam Centraal, is te bereiken via een tramlijn vlakbij het pand.

Raamplein 1 was oorspronkelijk het onderkomen van de Eerste Openbare Handelsschool en later van de Hogeschool voor Economische Studies. Het voormalige schoolpand wordt sinds 2012 in gebruik genomen door Eyeworks, dat is overgegaan in Warner Bros. De originele filmzaal en geluidsstudio’s blijven behouden.

Tribes heeft vestigingen in Eindhoven, Capelle aan den IJssel, Rotterdam (vier), Den Haag, Brussel (drie), Utrecht (twee), Amsterdam (zeven) en Düsseldorf. De komende maanden wil Tribes zijn netwerk in hoog tempo uitrollen. Het bedrijf biedt kantoor- en vergaderruimtes en uiteenlopende diensten zoals toegang tot lounges, cafés, koffiebars, restaurants, pop-up-stores en fitnesscentra.

Savills adviseerde Real I.S. tijdens het aankoopproces op technisch en commercieel gebied, bracht nieuwe huurder Tribes aan en is verantwoordelijk voor het property management van Raamplein 1. Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur.

Reageer op dit artikel