nieuws

Student Hotel Maastricht opent in Eiffelgebouw

Transacties

Student Hotel Maastricht opent in Eiffelgebouw
The Student Hotel Maastricht

 The Student Hotel Maastricht is 10 oktober 2017 feestelijk in gebruik genomen in het historische Eiffelgebouw in het Sphinx-kwartier. Het is de eerste locatie in een rijksmonument van The Student Hotel groep.

Met 378 kamers is het één van de eye catchers van het ‘nieuwe’ Sphinx-kwartier. In het interieur zijn diverse, ludieke verwijzingen naar de roemrijke sanitairfabriek van weleer te vinden. De komende maanden volgen de openingen van de overige delen van het Eiffelgebouw waaronder de rooftop bar, het restaurant en de appartementen in de zijvleugels.

Voor het casco herstel van de buitenkant van het gebouw werd Braaksma & Roos Architectenbureau ingeschakeld. BAM Bouw en Techniek renoveerde afgelopen jaar het hele casco van het Eiffelgebouw en bouwde in het middendeel The Student Hotel in. Bij de renovatie zijn originele elementen zoals de gietijzeren kozijnen en de kolommen behouden en gerestaureerd.

Voor The Student Hotel is het de eerste keer dat het een vestiging opent in een rijksmonument. Voor deze bijzondere en complexe opdracht – het inpassen van het hotel in een monumentaal pand – werd OZ Architecten ingeschakeld.

Ook in het interieur van The Student Hotel wordt veelvuldig geknipoogd naar het bijzondere verleden van het gebouw. Zo worden bezoekers bij binnenkomst verwelkomt door twee, uit gips gevormde, enorme sfinxen, hangen er vintage toiletpotten aan de muur in de kleurrijke lobby en is het ‘echte’ sanitair uiteraard ook van de hand van de voormalige ‘bewoners’. Het interieurontwerp is van de hand van het The Student Hotel design-team samen met The Invisible Party.

Reageer op dit artikel