nieuws

The Hague Security Delta naar voormalig ministerie

Transacties

The Hague Security Delta naar voormalig ministerie
Voormalig ministerie Sociale Zaken aan station Laan van NOI Den Haag

Het veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) huurt 4.000 m2 in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het stationsgebied Laan van Nieuw-Oost Indië in Den Haag.

Tijdens de internationale vastgoedbeurs Expo Real in München hebben de gemeente Den Haag en MRP SoZa hiertoe een intentieovereenkomst getekend. MRP SoZa is een samenwerking van Vorm Ontwikkeling en MRP Development. De combinatie bereidt op dit moment de plannen voor de herontwikkeling voor.

Den Haag wil HSD hiermee verder faciliteren. Eerder legde het Haagse college die ambitie als stevig vast in de Nota van Uitgangspunten die bepalend is voor de ontwikkeling van het gehele stationsgebied. Het HSD Campus Innovation Centre in het tegenovergelegen Headquarter-gebouw is het zwaartepunt van het veiligheidscluster in Den Haag. Hier werken kennisinstellingen, bedrijven en overheidsorganisaties samen aan innovaties.

Hier hebben sinds de opening in februari 2014 meer dan vijftig organisaties zich gevestigd. Onder andere de Nationale Politie, de Fiod, TNO, de Cyber Security Academy, Hogeschool Leiden en verschillende bedrijven hebben een kantoor op de HSD Campus. Met de huur van 4.000 m2 in het voormalige SZW-gebouw wil de gemeente meer mogelijkheden te creëren voor cybersecurity startups. Het betreft een tijdelijk concept waarbij goedkope, laagdrempelige kantoorruimte beschikbaar komt voor snelgroeiende impact startups in het veiligheidsdomein.

Deze startups zijn erg belangrijk voor innovatie op het gebied van veiligheid en werkgelegenheidsgroei in Den Haag. Het pilot-project duurt maximaal vijf jaar. Het voormalig ministerie huisvest de komende vijf jaar ook nog statushouders. Daarna zullen Vorm en MRP het complex transformeren naar woningen.

Reageer op dit artikel