nieuws

OVG verhuurt oud-Rabokantoor Eindhoven aan Rijk

Transacties

OVG verhuurt oud-Rabokantoor Eindhoven aan Rijk
Eindhoven, Fellenoord, kantoren en ontwikkeling in het stationsgebied, linksboven de Technische Universiteit (TU) Eindhoven © 25 mei 2017 Marco van Middelkoop/Aerophoto-Schiphol


Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) sluit met OVG Real Estate een 15-jarige huurovereenkomst voor het voormalige Rabobankkantoor naast het centraal station in Eindhoven. Onder meer de Belastingdienst zal het te herontwikkelen en verduurzamen kantoor van 21.000 m2 huren.

De regionale vestiging van de fiscus is nu nog gehuisvest in twee gebouwen aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Mogelijk komen ook andere rijksdiensten zoals Fiod, IND en RIVM naar het oude Rabokantoor. Vernieuwing van deze gebouwen is volgens het RVB te kostbaar. Het RVB zal deze gebouwen hoogstwaarschijnlijk verkopen. OVG zal het oude Rabokantoor grondig verbouwen. UNStudio is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het herontwikkelde gebouw in Eindhoven wordt eind 2019 opgeleverd. Er komen 1.200 werkplekken, waarmee capaciteit voor zo’n 1.700 medewerkers ontstaat. De herontwikkeling vindt plaats in de wijk Fellenoord, waar OVG eerder dit jaar het nieuwe regionale kantoor van Rabobank opleverde. De huurovereenkomst van dit pand past in de ingezette strategie van het RVB om zijn portefeuille (gebouwen groter dan 10.000 m2) naar strategische centrale locaties (het liefst bij NS-stations) te verplaatsen en deze ook sterk te verduurzamen.

Tegelijkertijd realiseert het RVB door deze overeenkomst met OVG een aanzienlijke financiële besparing. Deze bestaat uit 3 miljoen euro per jaar besparing op huisvestingskosten. In het ontwerp van UNStudio staat een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept voor de gebruiker en de omgeving centraal. Het  gebouwontwerp heeft een Breeam-Excellent duurzaamheidniveau.

Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste technologie. Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van gebruikers inzichtelijk, wat zorgt voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes.

Reageer op dit artikel