nieuws

Huren kantoren Amsterdam 12,5 procent hoger in twee jaar

Transacties

Huren kantoren Amsterdam 12,5 procent hoger in twee jaar
atrium-zuidas

De huurprijzen van Nederlandse kantoren, solitaire winkels in grote steden en logistiek vastgoed zullen in 2018 omhoog gaan. Amsterdamse kantoren worden dit jaar al 5,4 procent duurder.

Dit blijkt uit de nieuwste prognoses van JLL. Olaf Vogelaar, head of Agency Offices JLL Nederland: ‘In Nederland en specifiek in Amsterdam is er al enige tijd sprake van een sterke huurstijging. Over het afgelopen jaar steeg de huurprijs in Amsterdam met 7,2 procent en voor dit jaar verwachten we een verdere groei van 5,4 procent. Ook in steden als Utrecht en Rotterdam zullen de huurprijzen in 2018 gaan stijgen. Naar verwachting zullen de huren in deze steden met respectievelijk 2,2 en 2,3 procent stijgen.’

Chris van Kaam, head of Agency Retail JLL Nederland: ‘De Nederlandse winkelmarkt klimt langzaam uit het dal. Consumentenbestedingen stijgen waardoor winkelhuurprijzen in kleine- en middelgrote steden beginnen te stabiliseren. Binnen de grootste winkelsteden is er al sprake van huurgroei en verwachten we voor 2018 een gemiddelde groei van 1,4 procent.’

Bas Geijtenbeek, head of Agency Industrial & Logistics JLL Nederland: ‘De huurprijzen voor logistiek vastgoed in Nederland zijn het afgelopen jaar stabiel gebleven vanwege de toename van het aantal speculatieve ontwikkelingen. Echter, vanwege de schaarste aan hoogwaardig aanbod is men bereid om voor direct beschikbaar aanbod een licht hogere huur te betalen dan voorgaand jaar. We verwachten dat deze trend zich in 2018 selectief doorzet en voorzien een gemiddelde huurgroei van 1,1 procent.’

Reageer op dit artikel