nieuws

‘Five Guys naar Spui Den Haag’

Transacties

‘Five Guys naar Spui Den Haag’
Five Guys mogelijk naar Spui Den Haag

Five Guys opent een restaurant aan het Spui in Den Haag, stelt het AD zonder vermelding van het exacte adres. Dat zou het vijfde geplande restaurant zijn van de luxe Amerikaanse hamburgerketen.

Op basis van Google-maps en het Kadaster vermoedt Vastgoedmarkt dat het om Spui 10 gaat, een pand van de bv DG Vastgoed II. Het gebouw wordt momenteel verbouwd. De Amerikaanse keten verkoopt voornamelijk versbereide hamburgers en friet en een klein assortiment van hotdogs, sandwiches en milkshakes.

Tegen Missethoreca liet Five Guys in augustus weten binnen drie tot vier jaar twintig restaurants in Nederland te willen hebben. Five Guys werd in 1986 in de Amerikaanse hoofdstad Washington opgericht door Janie en Jerry Murrell. Jerry en zijn zonen Jim, Matt, Chad, en Ben zijn de originele Five Guys. De keten telt 1.400 vestigingen wereldwijd, waarvan 1.000 in de VS en Canada. De komende vijf jaar wil Five Guys uitbreiden naar nog eens twintig landen, waaronder dus Nederland.

Eind september opent Five Guys zijn eerste Nederlandse restaurant in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Hamburgerketen Five Guys opent medio december 2017 zijn een vestiging van 650 m2 aan Markt 15 in Eindhoven. In Rotterdam opent fast casual restaurantketen Five Guys de komende jaren twee vestigingen. In het tweede kwartaal van 2018 opent het eerste restaurant van ruim 300 m2 de deuren in Alexandrium Shopping Center. Naar verwachting in 2019 gaat de tweede vestiging open in Forum Rotterdam van Multi. In Amsterdam is de keten nog op zoek naar een geschikte locatie.

Reageer op dit artikel