nieuws

Byzantium-complex Amsterdam Centrum volledig verhuurd

Transacties

Byzantium-complex Amsterdam Centrum volledig verhuurd
Byzantium-complex aan Stadhouderskade 13 in Amsterdam

Savills heeft namens de eigenaar nieuwe huurovereenkomsten ondertekend in het Byzantium-kantoorgebouw in het stadscentrum van Amsterdam. Slechts zes maanden na aankoop is het kantoorgebouw hiermee volledig verhuurd.

Het mixed-use Byzantium-complex (2.600 m2 kantoorruimte en 2.045 m2 retail) werd ontworpen door architect Rem Koolhaas (OMA) en in 1991 gebouwd. Het gebouw is gevestigd aan Stadhouderskade 13, naast de ingang van het Vondelpark. Eigenaar van het gebouw is Life Fund Syndication, aldus het Kadaster.

Huurder Maatschap Bingh Advocaten heeft de huurovereenkomst van 315 m2 langdurig verlengd. Huurder Bloomberg heeft de bestaande huurovereenkomst verlengd en uitgebreid naar 925 m2 kantoorruimte. Byzantium heeft tevens een nieuwe huurder aangetrokken. SH Kelkar and Company Limited heeft een huurovereenkomst van 850 m2 kantoorruimte ondertekend.

Mans Vroom, associate director Agency bij Savills Nederland: ‘We zijn er trots op dat we zo snel na de aankoop en onze aanstelling als verhuurmakelaar de laatste vrije meters in Byzantium hebben kunnen verhuren voor onze opdrachtgever. In aanvulling op de nieuwe huurovereenkomsten gaat de verhuurder op korte termijn de entree van het gebouw uitgebreid renoveren. Hiermee is het gebouw weer geheel future-proof.’

Reageer op dit artikel