nieuws

Landgoed te koop voor 152 miljoen euro

Transacties

Landgoed te koop voor 152 miljoen euro
Hollywoodhuis voor 152 miljoen euro

In de ‘platinadriehoek’ van Hollywood staat een een landgoed te koop voor 152 miljoen euro, meldt Top Ten Real Estate Deals.

Het landgoed staat in de platinadriehoek, gevormd door de wijken Bel Air, Holmby Hills en Beverly Hills. Wie hier een huis heeft, heeft het duidelijk gemaakt. Handig is dat deze wijken dichtbij Los Angeles en de filmstudio’s liggen.

Het landgoed in kwestie staat wel bekend als het kroonjuweel van Holmby Hills. Het is gebouwd in 1936 door Robert D. Farquhar voor Florence en Charles Quinn. Het was in die tijd het grootste en meest luxueuze huis in de omgeving. Het huis heeft een oppervlakte van 1.115 m2. Het perceel is, na latere aanschaffingen van naastgelegen land, 4,5 hectare groot. Er zijn negen slaapkamers en tien badkamers. De bouwkosten waren 127.000 euro.

Het huis heeft vele beroemde bewoners gehad, waaronder filmster  Tony Curtis (die steeds groter ging wonen naarmate bij meer succes kreeg) en Sonny & Cher. Een andere eigenaar was mede-oprichter van 20th Century Fox Joseph Schenk. Die had, toen hij nog getrouwd was met zijn eerste vrouw, een verhouding met Marilyn Monroe die toen 21 jaar oud was. Zij verbleef regelmatig op het landgoed en woonde later in een gastenverblijf. Huidige eigenaar is Roland Arnall, een van de spelers in de affaire van de rommelhypotheken. Hij kocht het landgoed in 2003.

 

Reageer op dit artikel