nieuws

Twynstra Gudde kiest voor creatief bolwerk Amersfoort

Transacties

Twynstra Gudde kiest voor creatief bolwerk Amersfoort
Twynstra Gudde naar De Nieuwe Stad in Amersfoort

Twynstra Gudde verhuist van Stationsplein 1 in Amersfoort naar De Nieuwe Stad aan de Oliemolenhof in dezelfde stad. Het organisatieadviesbureau vestigt zich per januari 2019 in dit creatieve bolwerk, gelegen op het terrein van de voormalige Unilever Prodentfabriek.

Dat blijkt uit een persbericht op Denieuwestad.nl. Twynstra Gudde kiest voor een vernieuwend werkconcept in De Nieuwe Stad, waarbij geen vaste kantoorruimte wordt gehuurd maar werkplekken worden afgenomen als een service. Met het innovatieve concept zegt De Nieuwe Stad aan te sluiten op de groeiende vraag van zowel kleine als grote ondernemers naar meer flexibiliteit, duurzaamheid en verbondenheid.

Op het 13.000 m2 grote terrein van de voormalige Prodentfabriek aan de Eem was voor de crisis een commercieel vastgoedproject gepland. Nadat het project strandde, besloot Amersfoort er (minstens) de komende tien jaar ruimte te geven aan creatieve ondernemers. In De Nieuwe Stad is onder meer websupermarkt Picnic opgericht en zijn hippe horecaconcepten, winkels en tal van bedrijven gevestigd. De Nieuwe Stad heeft veel nationale en internationale aandacht gekregen als voorbeeldproject waarin op vernieuwende wijze een stukje Amersfoort is herontwikkeld tot gemêleerde stad.

Waar De Nieuwe Stad tot op heden enkel voorzag in ruimtes, voorziet het nieuwe werkconcept in een grote diversiteit aan werkplekken, flexibiliteit, duurzaamheid en full service. Er worden geen vierkante meters gehuurd maar een totaalconcept: voor een vast bedrag krijgen gebruikers een werkplek inclusief alle services. Joost Voerman van Twynstra Gudde: ‘We willen ons onderscheiden, zowel met een innovatief werkconcept als met de locatie. We hebben elkaar in dat opzicht echt gevonden in de wijze waarop we de toekomst in willen gaan: vooruitstrevend, flexibel en duurzaam.’

Naast werkplekken specifiek voor Twynstra Gudde komen er diverse flexplekken en vergaderruimtes, die los te huur zijn voor andere ondernemers. Om plaats te maken voor de werkplekken, wordt Hal 6 verhoogd met twee verdiepingen. De werkplekken komen in het hart van De Nieuwe Stad, bovenop de biomassaketel en gelegen aan de Oliemolenhof, dat momenteel wordt ontwikkeld tot multifunctioneel park.

Reageer op dit artikel