nieuws

Meet Berlage: flexplekken met historie

Transacties

Meet Berlage: flexplekken met historie
Meet Berlage Amsterdam

Kennis delen op een historische plek. Dat staat centraal bij Meet Berlage, een concept van Seats2meet, in een gebouw met rijke historie in Amsterdam Centrum.

Bij Meet Berlage in Amsterdam Centrum proef je de historie als je een kantoor huurt

De Beurs van Berlage in het centrum van Amsterdam, een internationaal bekend gebouw. In dit Amsterdamse pand aan de ingang Oudebrugsteeg is ook Meet Berlage, een concept van Seats2meet, gevestigd. Kennis delen en ontmoeten, dat staat centraal als je bij Meet Berlage een werkplek of kantoorruimte huurt in Amsterdam Centrum. Op deze locatie kun je bijvoorbeeld ook vergaderen met groepen tot 80 personen. Een prachtige centrumlocatie met historische objecten, zoals beursbankjes.

Een congrescentrum, een werk- en vergaderlocatie maar bovenal een bekend gebouw
‘De Beurs van Berlage is voor grote congressen, wij zijn dat in het klein’, zegt Hans Huijsmans, de eigenaar van Meet Berlage. Waar kennen we de Beurs Berlage zoal van? Het is natuurlijk de plek waar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima elkaar in 2002 het jawoord gaven. Bovendien is dit het derde Beursgebouw van Amsterdam. ‘Je proeft hier de sfeer van een monument, het gebouw zit vol met authentieke details en heeft ongelooflijk veel karakter’, laat Huijsmans zijn licht schijnen op het gebouw. Meet Berlage, het congrescentrum en werk- en vergaderlocatie in de Beurs van Berlage, bestaat inmiddels vier jaar.

De foyer op de begane grond is het bruisende hart van dit gebouw. Huijsmans: ‘We hebben hier hotdeskplekken aan de grote tafels.’ Voor ruimere en rustige werkplekken met ergonomische stoelen ben je hier ook aan het juiste adres. Wil je een kantoorruimte huren? Dan heb je (op dit moment) pech, want deze acht ruimten zijn momenteel allemaal verhuurd. Het zegt iets over de populariteit van de locatie, waar ook vergaderingen, evenementen, trainingen, bedrijfsborrels en trouwerijen plaatsvinden.

Nog veel authentieke objecten te vinden op deze locatie
Het doel van Meet Berlage is om een mix te creëren tussen personen die vast huren op deze locatie en dus altijd aanwezig zijn en mensen die gebruik willen maken van een flexibele werkplek of die zich hier melden voor bijvoorbeeld een vergadering. ‘Er is altijd een deel van de flexplekken beschikbaar in ruil voor sociaal kapitaal, op deze manier is er altijd vers bloed’, legt Huijsmans uit. ‘Je betaalt dus niet met euro’s, maar je betaalt door je kennis en netwerk met de andere coworkers en met ons te delen. Op deze manier willen we meerwaarde creëren.’

Honderd jaar geleden werkten de beurshandelaren op deze locatie. Wanneer je de plek nu bezoekt, waan je je terug in die tijd. Bijvoorbeeld in de Raadzaal, tegenwoordig een plek voor vergaderingen en evenementen, werd vroeger vergadert door de Raad van de Scheepsvaart. Nog voor deze periode diende deze ruimte als directiekamer voor de vereniging van voor de effectenhandel. Een plek in het pand met veel nostalgie.

Op vele plekken in dit gebouw vind je historische objecten terug, denk aan een marmeren schouw met daarin figuren van de handel en rijkdom, authentieke schilderingen en motieven op de muren, glas-in-loodramen, oude houten kasten en klassieke kroonluchters. Het meest opvallend zijn zeer waarschijnlijk de beursbankjes, door Berlage ontworpen. Door al deze objecten ademt dit gebouw, waar je op een prachtlocatie in Amsterdam Centrum kantoorruimte huurt, de allure van weleer.

Reageer op dit artikel