nieuws

VidaXl wil 100.000 m2 logistieke nieuwbouw in Venlo

Transacties

Webwarenhuis VidaXL in Venray verplaatst zijn activiteiten naar een nieuw, groot distributiecentrum op bedrijventerrein Trade Port Noord in Venlo.

VidaXl wil 100.000 m2 logistieke nieuwbouw in Venlo

Dat schrijft het Limburgs Dagblad. Het plan is om in Venlo een distributiecentrum van 10 hectare te bouwen, ruim zestien voetbalvelden. Het internationaal georiënteerde VidaXL – nu nog gevestigd in Venray – haalt 70 procent van zijn omzet uit het buitenland. VidaXL is in 2006 opgericht door Gerjan den Hartog en Wouter Bakker.

Het bedrijf verkoopt meubilair, tuinsets, gereedschap, speelgoed, huishoudelijke accessoires en nog veel meer gebruiksartikelen aan consumenten in een kleine dertig landen, met name in Europa, maar ook in Australië en de VS. De omzet bedroeg in 2016 naar verwachting 150 miljoen euro, aldus de webretailer met 230 medewerkers op de eigen website.

Reageer op dit artikel