nieuws

ProDelta verhuurt 11.200 m2 in Waalhaven Rotterdam

Transacties

ProDelta heeft overeenstemming bereikt met Hefra en Electro Cirkel over de huur van 9.350 m2 bedrijfsruimte, 1.230 m2 mezzanine en 720 m2 kantoorruimte in Distriport Waalhaven in Rotterdam.

Hefra heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor unit 1 en 2. Electro Cirkel tekende voor unit 3. Fase 1 betreft units 1 tot en met 3 met een totaal oppervlak van 11.200 m2. De bouw van het moderne distributiecomplex is in maart 2016 op risico gestart en wordt in december 2016 opgeleverd. Deze ontwikkeling is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ProDelta en het Havenbedrijf Rotterdam. Het complex is conform Breeam NL Nieuwbouw Very Good gecertificeerd.

De Rotterdamse Waalhaven heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de haven en is nog steeds een gebied met grote economische waarde. Door de ligging binnen de ruit van Rotterdam en de goede bereikbaarheid, vormt de Waalhaven een belangrijke uitvalsbasis voor haven-gerelateerde bedrijven. Om deze unieke positie te behouden en te verbeteren, zet het Havenbedrijf Rotterdam zich al geruime tijd in voor een revitalisering van het gebied.

Fase 2 betreft units 4 tot en met 8 met een totaal oppervlak van 20.350 m2. De bouwstart zal in het tweede kwartaal 2019 plaatsvinden. De oplevering is in het vierde kwartaal 2019. Het Industrial & Logistics team van JLL trad op namens de verhuurder bij de bemiddeling met Hefra. De Mik Bedrijfshuisvesting bemiddelde bij de verhuur met Electro Cirkel.

Reageer op dit artikel