nieuws

‘Primark en HBC naar IEF-pand Utrecht’

Transacties

De Ierse discountketen Primark en het Canadese warenhuis Hudson’s Bay nemen medio 2018 hun intrek in het voormalige V&D-pand in Hoog Catharijne in Utrecht.

Dat hebben goedingevoerde bronnen aan het Algemeen Dagblad bevestigd. Pandeigenaar IEF Capital is vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Primark en HBC onthouden zich van een reactie. Het voormalige V&D-warenhuis aan de Rijnkade en Catharijnesingel heeft een oppervlakte van 34.000 m2. IEF Capital laat het pand vanaf medio 2017 grondig renoveren. Medio 2018 kunnen Primark en Hudson’s Bay het pand betrekken.

De hoofdingangen van Primark en Hudson’s Bay komen op de plek waar de hoofdentree van de V&D aan de Catharijnesingel. Medio 2018 komt deze ingang aan het water, omdat de stadsbuitengracht in ere wordt hersteld. Het complex wordt in de lengte gesplitst, verklaart de door IEF aangewezen architect Jan Bakers. Deze maand wordt al begonnen met het weghalen van asbest en het leeghalen van de oude V&D-winkel in Hoog Catharijne.

De voormalige fietsenonderdoorgang maakt plaats voor winkels. Ook komt er aan de Rijnkade een lunchroom. Hiervoor zou Jumbo-formule La Place in de race zijn. Naast de lunchroom aan het water komen er ook winkels. Het dakterras blijft. De plannen zijn om op het dak een tuin aan te leggen. De welstandscommissie is volgens het AD enthousiast over de geplande verbouwing. (MvL)

Reageer op dit artikel