nieuws

Ook Stradivarius naar voormalige V&D Den Haag

Transacties

Inditex-formule Stradivarius vestigt zich in het voormalige V&D-pand aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Vorige week opende Decathlon als eerste nieuwe gebruiker zijn winkel in de kelder van het complex.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Algemeen Dagblad. Stradivarius is al personeel aan het werven voor de Haagse winkel die naar verwachting in de eerste maanden van 2017 deuren opent. Pandeigenaar IEF Capital was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Stradivarius verkoopt damesmode, tassen, schoenen en accessoires.  De Inditex-formule opende dit voorjaar zijn eerste Nederlandse winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam en is sinds 2013 met een webshop actief in Nederland. Het Spaanse retailconcern Inditex exploiteert ook formules als Zara, Bershka, Massimo Dutti en Pull & Bear.

In opdracht van IEF herontwikkelt Van Wijnen het voormalige V&D-warenhuis grondig. Behalve het interieur gaat ook de gevel aan de Grote Marktstraat op de schop. Vorige week opende sportwinkel Decathlon de deuren in de kelder. Grootste huurder wordt het Canadese warenhuis Hudson’s Bay. Ook Jumbo-formule La Place zal ruimte huren in het complex. Of Jumbo zelf een vestiging opent van zijn supermarkt en/of foodmarkt-concept is nog altijd niet duidelijk. Stradivarius zou begin 2017 ook een grote winkel in Eindhoven willen openen. In totaal heeft Stradivarius meer dan 900 vestigingen in zestig landen. (MvL)

Reageer op dit artikel