nieuws

Gemeente Utrecht verhuurt 6.270 m2 in Stadskantoor

Transacties

Jones Lang LaSalle (JLL) heeft de Gemeente Utrecht begeleid bij de verhuur van de bovenste verdiepingen van Toren Zuid in het Stadskantoor. Het betreft 6.270 m2 kantoorruimte. Huurder van het Stadskantoor aan Stadsplateau 1 in Utrecht is de Rijksgebouwendienst (RGD). De gebruiker is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het ministerie brengt in het kantoor de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ), Inspectie Jeugdzorg (IJZ) en het Zorgloket onder.

Gemeente Utrecht verhuurt  6.270 m2  in Stadskantoor

De gemeente is eigenaar van het Stadskantoor aan de westzijde van Centraal Station Utrecht. Het gebouw omvat 56.000 m2 en is momenteel in aanbouw. Naar verwachting wordt het in het vierde kwartaal van 2014 in gebruik genomen. Het nieuwe gebouw met Breeam-NL keurmerk voor duurzaamheid is 70-90 meter hoog en heeft een begane grond en 21 verdiepingen. Er komen ongeveer 160 parkeerplaatsen en 2.200 stallingsplaatsen voor fietsen.

De opdracht is door JLL Utrecht exclusief uitgevoerd namens de gemeente Utrecht. Olaf Vogelaar, directeur JLL Utrecht: ‘Vanuit de kennis van Jones Lang LaSalle over de lokale ontwikkelingen en het aanbod binnen het stationsgebied Utrecht ontstond al snel een duidelijk beeld van het soort gebruiker dat past bij deze goed bereikbare, centraal gelegen en duurzame locatie. Het Stadskantoor sluit uitstekend aan bij de behoeften van het ministerie van VWS. Het bevestigt de profilering van Utrecht als vestigingsplaats voor overheden, semi-overheden, bedrijven en instellingen die actief zijn binnen de zorg, ICT en de creatieve sector.’

Reageer op dit artikel