nieuws

pcm huurt 15.500 m2 in init-gebouw

Transacties

Heijmans Vastgoed heeft een meerjarig huurcontract afgesloten voor het Init-gebouw in Amsterdam.

PCM Uitgevers Holding en al haar divisies, die momenteel zijn gehuisvest aan de Wibautstraat, gaan ruim 15.500 m2 in het gebouw huren. PCM zal voor het einde van 2006 operationeel zijn in het Init-gebouw. De overeengekomen huurprijs is niet bekendgemaakt.Init is een kantoorproject dat eind 2004 is opgeleverd. Het project maakt deel uit van de herontwikkeling van het Oostenburgereiland in Amsterdam. Op dit moment is zo’n 6.500 m2 verhuurd. Met deze transactie is een tweederde deel van de verhuurbare oppervlakte van in totaal ongeveer 30.000 m2 verhuurd. De beslissing van PCM om naar het Init-gebouw aan de Czaar Peterstraat te verhuizen, betekent dat de redacties van De Volkskrant en Trouw in hetzelfde gebouw terechtkomen, waarin ook de voormalige en verzelfstandigde PCM-krant het Parool is gehuisvest.PCM heeft in het afgelopen jaar verschillende locaties de revue laten passeren. Zo deed Eurocommerce een aanbieding voor Arena Plaza. Ook het kantoorgebouw Apollo van 19.466 m2 aan de Wisselwerking 58 in Diemen (eigendom van Breevast) was enige tijd in beeld, maar die locatie stuitte op verzet van het personeel. PCM heeft ook overwogen om met ontwikkelaar Multi Vastgoed (voorheen AM) vlakbij de huidige gebouwen aan de Wibautstraat een nieuwe kantoortoren naar ontwerp van Rem Koolhaas neer te zetten.

Reageer op dit artikel