nieuws

corio verhuurt kantoren in amsterdam en parijs

Transacties

Corio heeft het kantoorgebouw Noortse Bosch aan de Vijzelgracht in Amsterdam in zijn geheel verhuurd aan Stichting Financiële Markten (AFM).

Daarnaast heeft Corio een huurovereenkomst getekend met een Franse beursgenoteerde onderneming voor de resterende lege ruimte van ongeveer 8.000 m2 kantoorruimte in het gebouw Kupka C in La Défense in Parijs. De overeengekomen huurprijzen zijn als marktconform omschreven.Kantoorgebouw Noortse Bosch, dat momenteel wordt gerenoveerd, omvat 17.300 m2 kantoorruimte en 133 parkeerplaatsen in de onder het gebouw gelegen parkeergarage. Met het aangaan van de huurovereenkomst per 1 januari 2007 concentreert de AFM al haar activiteiten in één gebouw. Noortse Bosch is nu volledig verhuurd. De bezettingsgraad van de kantorenportefeuille van Corio Nederland Kantoren is door deze transactie echter ongewijzigd op 91 procent, omdat Noortse Bosch wordt gerenoveerd en dus nog niet voor ingebruikname door huurders beschikbaar was.Naast de ongeveer 8.000 m2 kantoorruimt, huurt de Franse onderneming eveneens 184 parkeerplaatsen in Kulpa C. Dit gebouw heeft een totaal verhuurbare oppervlakte van 13.000 m2 (kantoorruimte, opslagruimte en restaurant). De nieuwe huurder zal de kantoorruimte huren vanaf 1 september 2006 op basis van een contract van negen jaar met een vaste minimumperiode van zes jaar. De basishuur van 310 euro per vierkante meter voor de kantoorruimte – die gestaffeld is – en de toegekende huurvrije periode van negen maanden zijn marktconform. Na deze huurvrije periode is de totale huur voor Corio met een 40- procentsbelang in het gebouw in het eerste jaar 950.000 euro. Door deze transactie is Kupka C voor honder procent verhuurd en is de bezettingsgraad van Corio France verbeterd van 86 procent aan het eind van december 2005 tot 97 procent.

Reageer op dit artikel