nieuws

bols huurt 1625 m2 aan paulus potterstraat

Transacties

De producent van sterke dranken, Lucas Bols, huurt 1625 m2 aan de Amsterdamse Paulus Potterstraat 12-16 van een groep Amsterdamse particuliere beleggers.

Het huurniveau van dit nieuwe hoofdkantoor bedraagt 285 euro per vierkante meter bij een huurcontract van vijf jaar, met een optie op verlenging. Het gaat hier om een monumentale locatie in Amsterdam-Zuid, precies tegenover het Van Gogh Museum. Lucas Bols is sinds kort weer een Nederlands bedrijf. De producent van alcoholhoudende dranken was sinds 2001 eigendom van het Franse Rémy Cointreau. Onlangs werd de distilleerderij gekocht door ABN Amro (75 procent) en het management van Bols (25 procent). De man achter deze deal is Huub van Doorne, de kleinzoon van Daf-oprichter Hub van Doorne. Het management betaalde, samen met ABN Amro, 210 miljoen euro voor de onderneming. Met het tekenen van het huurcontract voor het hoofdkantoor, gisteren, is Lucas Bols weer terug in Amsterdam, waar het in 1575 begon. Voordat de distilleerderij in handen kwam van Rémy Cointreau, was Koninklijke Erven Lucas Bols eigendom van investeringsmaatschappij CVC. Die kocht het op zijn beurt weer in 1998 van Wessanen, waarmee Bols in 1993 fuseerde. Patricia van den Bosch Bedrijfsmakelaars trad bij deze deal op namens de eigenaren van de drie aaneengesloten panden.

Reageer op dit artikel