nieuws

Laatste fase Harbour Village in Rijswijk

regios

Bedrijvenlocatie Harbour Village in Rijswijk nadert zijn voltooiing met de verkoop van de laatste achttien bedrijfsunits. Eerdere zijn al 46 bedrijfsunits opgeleverd en in aanbouw gegaan.

Harbour Village wordt door Heembouw samen met het Industrieschap de Plaspoelpolder (IPP) en de gemeente Rijswijk ontwikkeld. Habeon Architecten maakte het ontwerp. Het complex ligt aan de Nijverheidstraat, op de Landtong, aan de Rijswijkse haven. De bedrijvenlocatie ligt aan de rand van bedrijvengebied De Plaspoelpolder (Rijswijk) en heeft een directe vaarverbinding aan de Vliet. Het project is opgezet als een bedrijfsdorp met bedrijfsunits in de vorm van huisjes met puntdaken. De laatste fase bestaat uit achttien units. Deze bedrijfsruimten liggen nagenoeg allemaal aan het water  en beschikken over een eigen buitenruimte aan de waterzijde.  

Zestien bedrijfsruimten worden in een halve cirkel gebouwd en hebben een eigen voor- en achtergevel. De koper kan zelf de type gevels en de inrichting van de binnenruimte bepalen. De oppervlaktes variëren van 120 tot 250 m2. De twee bedrijfsruimten van het type Harbour Lighthouse zijn elk 350 m2. Eerder dit jaar en vorig jaar zijn in twee fasen in totaal 28 units opgeleverd, die allemaal zijn verkocht en in gebruik genomen. Ook de achttien units waarvan de bouw begin november 2016 is gestart, zijn allemaal verkocht.

Reageer op dit artikel