nieuws

Ten Brinke levert in Amsterdam vierde Lidl op

regios

Aan het August Allebéplein in Amsterdam heeft Ten Brinke Broers Projectontwikkeling op 2 december 2.400 m2 winkelruimte opgeleverd aan Lidl.

De nieuwbouw werd gerealiseerd op de plek waar Lidl al gevestigd was. Het gebouw bestaat uit vijf bouwlagen, waarbij op de vier bovenste lagen 108 appartementen zijn gerealiseerd. De oplevering van het nieuwbouwproject is het vierde project dat Ten Brinke Group in 2016 voor Lidl heeft ontwikkeld en gerealiseerd. Vorig jaar heeft Ten Brinke de commerciële voorzieningen al verkocht aan Lidl Vastgoed.

Het project is in een hoog tempo gerealiseerd. Ten Brinke Broers Projectontwikkeling nam de locatie in 2015 over van een collega-ontwikkelaar. Ten Brinke voerde ingrijpende wijzigingen door in het oude plan en wist daarmee binnen enkele maanden in goed overleg met Stadsdeel Nieuw-West tot een definitieve invulling voor het bouwblok aan het August Allebéplein te komen.

De architect van het project is ERS Architekten uit Terborg, de aannemer Ten Brinke Bouw. De opening van de nieuwe Lidl-winkel is voorzien in het voorjaar van 2017. Lidl gaat een klein gedeelte van de winkelruimte verhuren aan Kruidvat. De appartementen in het gebouw worden over enkele weken opgeleverd aan een niet nader genoemde belegger. 

Reageer op dit artikel