nieuws

KCAP presenteert ontwerp voor woongebouw The Spot in Amersfoort

regios

KCAP Architects&Planners en Profund Vastgoedontwikkeling presenteerden 6 december het ontwerp voor The Spot in Amersfoort; een markant woongebouw met veertig luxe appartementen en kantoorruimtes.

KCAP presenteert ontwerp voor woongebouw The Spot in Amersfoort

Het is de locatie van The Spot die om een uitzonderlijk ontwerp vroeg, stelt KCA. De kavel bevindt zich op het snijpunt van de belangrijke verkeerroutes van de stad en was van oudsher de belangrijkste ontmoetingsplek voor handelsreizigers.  Het gebouw geeft de stad en zijn bezoekers daarmee een baken, zonder de karakteristieke gebouwen uit de omgeving uit het oog te verliezen.

In opdracht van Profund Vastgoedontwikkeling heeft KCAP naar eigen zeggen ‘een ontwerp gemaakt dat meerwaarde biedt aan de gehele omgeving’. Kenmerkend is de openheid van het gebouw om een groene verbinding te leggen met het stadscentrum en het nieuw aan te leggen Zonnehof park. Bovendien wordt met het gebouw slechts 20 procent van de kavel bebouwd. Daardoor krijgt de stad 80 procent aan publieke ruimte terug én blijft de Onze Lieve Vrouwetoren in volle glorie zichtbaar. De stapeling van de appartementen is zo ontworpen, dat elke zijde van het gebouw een ander aanzicht biedt. De circa veertig appartementen krijgen een loft-achtig uiterlijk met aandacht voor ruimtelijkheid, oriëntatie en kwaliteit door de dubbelhoge ruimtes, de grote balkons en het uitzicht. In het hart van het gebouw komen kantoorruimtes met een groot ‘stadsbalkon’. Ook het groen op de balkons van de appartementen wordt ontworpen om het groene karakter van de plint te versterken. 

Reageer op dit artikel