nieuws

Groen licht voor 1.300 woningen Muiden

regios

KNSF Vastgoed krijgt na veertien jaar juridisch en planologisch gesteggel toestemming om 1.300 woningen te realiseren op het KNSF-terrein in Muiden.

Dat blijkt uit berichtgeving in De Telegraaf. De Raad van State heeft het aangepaste bestemmingsplan goedgekeurd. Mits er op 7 december geen bezwaar wordt aangetekend, is dit plan onherroepelijk. Ondernemer Rolf Visser kocht het 72 hectare grote terrein van de voormalige munitiefabriek aan het IJmeer al in de jaren negentig. Door protesten van omwonenden, verzet van oppositiepartijen en gang naar bestuursrechters kon hij zijn woningbouwplannen niet uitvoeren.

In 2011 eiste KNSF Vastgoed wegens contractbreuk 360 miljoen euro schadevergoeding van gemeente Muiden wegens gederfde inkomsten. In 2013 kwamen de ontwikkelaar en het gemeentebestuur tot een principebesluit over de bouw van 1.100 tot 1.200 woningen in het plangebied. Mede vanwege het grote woningtekort in Noord-Holland mag hij 1.300 woningen realiseren. (MvL)

Reageer op dit artikel