nieuws

Burgemeester Van der Laan: G4-top met vastgoedsector

regios

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam wil een ontmoeting organiseren met de burgemeesters van Den Haag, Rotterdam en Utrecht en vertegenwoordigers uit de vastgoedsector.

Van der Laan deed deze oproep tijdens de opening van de Beurspassage op 2 december 2016 in de Beurs van Berlage. Het idee voor de top kwam van Dick van Hal, ceo van Bouwinvest, die net voor Van der Laan de zaal toesprak. Van Hal had het over een Holland Metropool. Hij refereerde aan een ontmoeting in de Hermitage van vastgoedvertegenwoordigers in 2010 met de toen net benoemde burgemeester. 

Enkele honderden genodigden zagen en hoorden tijdens de opening vertolkingen van Grachten van Amsterdam door diverse artiesten. De optredens werden afgewisseld met toespraken van de ontwikkelaar, architect, aannemer, belegger en de kunstenaars van de Beurspassage.

De nieuwe Beurspassage vormt de kroon op het werk van de herontwikkeling van de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 van de in 2013 begonnen herontwikkeling. De afgelopen jaren transformeerde ontwikkelaar Top Vastgoed in opdracht van het Bouwinvest Retail Fund de verouderde panden naar hypermoderne vestigingen van internationale retailers, zoals Zara, JD Sports, C&A en binnenkort Primark. In totaal omvat het project, dat bekend staat onder de naam Nowadays, 27.500 m2. (PvH) 

Reageer op dit artikel