nieuws

Amvest realiseert tweede fase ChurchillPark Leiden

regios

De bouwstart van de tweede fase van ChurchillPark in Leiden vond plaats op 30 november, meldt opdrachtgever Amvest. Het betreft drie appartementengebouwen met in totaal 77 appartementen en 22 eengezinswoningen.

Opdrachtgever is gebiedsontwikkelaar Amvest. Het Amvest Residential Core Fund  (ARC Fund) neemt de vrijesectorhuurwoningen op in zijn beleggingsportefeuille. De tweede fase wordt van de eerste fase gescheiden door een groenzone. Naar verwachting worden de woningen medio 2018 opgeleverd. ‘Leiden stimuleert de bouw van huurwoningen in het middensegment, en vooral eengezinswoningen’, aldus wethouder Paul Laudy.

De architectuurstijl is modern met een Engels accent dat onder andere terugkomt in de erkers aan de voorzijde van de eengezinswoningen en de gemetselde bogen boven de entrees. Deze stijl is ook doorgevoerd in de appartementengebouwen. Het ontwerp is van Hans van der Heijden Architect uit Amsterdam. Bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten is de aannemer.

De compleet uitgeruste eengezinswoningen hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 116 m2 met 1 of 2 parkeerplaatsen en een buitenberging. De appartementen, variërend in grootte van 59 tot 110 m2, hebben een buitenruimte, een parkeerplaats en een berging op de begane grond. Naar verwachting start de verhuur van de woningen medio 2017.

Op de voormalige sportvelden tussen de Boshuizerkade en Churchilllaan in Leiden ontwikkelt Amvest een nieuwe woonwijk. Churchillpark ligt op een prominente plek aan de weg naar de nabij gelegen monumentale binnenstad. De eerste fase van gebiedsontwikkeling ChurchillPark bestond uit 56 eengezinswoningen. Eind 2014 startte Amvest met de ontwikkeling en doorliep in recordtempo zowel het ontwikkel- als bouwtraject. In september 2015 werden de eerste woningen opgeleverd aan de bewoners. 

Reageer op dit artikel