nieuws

Rotterdam krijgt slankste woontoren Europa

regios

Met de compacte afmetingen en een hoogte van 150 meter, zal de Baan Tower aan de Baan nabij de Witte de Withstraat in Rotterdam de slankste woontoren worden van Europa.

Dat bericht ontwikkelaar Being Development op zijn website. De Baan Tower wordt volgens de ontwikkelaar een nieuwe landmark in Rotterdam. De toren is ontwikkeld in samenwerking met RED Company en Martens Aannemingsbedrijf en ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. De bouwstart staat gepland in 2017, de oplevering moet medio 2019 volgen.

De Baan Tower zal ongeveer 145 huur- en koopappartementen omvatten, variërend van compacte en complete lofts voor starters, ruime woningen voor gezinnen en luxeappartementen. De woonverdiepingen kenmerken zich door royale ramen met groots uitzicht over Rotterdam. De middelgrote en grote woningen hebben een ruime, beschutte buitenruimte met zicht op de stad. De toren wordt bekroond door een aantal penthouse verdiepingen.

In de 5 meter hoge plint van de Baan Tower komt naast de ruime entree van de woningen ook een bistro. De bistro brengt niet alleen levendigheid in het Baankwartier, maar zal ook take-out verzorgen voor bewoners en omwonenden. Door het open karakter van de plint past deze goed bij de pandsgewijze structuur van de wederopbouw architectuur in het gebied, aldus Being Development. De gevel is van donkergrijs natuursteen met geanodiseerde aluminium kozijnen en travertijn natuurstenen details in de plint.

Reageer op dit artikel