nieuws

Kroonenberg mikt op modeketen in Kasbank-kantoor

regios

Kroonenberg Groep wil het voormalige kantoor van Kasbank deels transformeren naar een topwinkellocatie voor een internationale modeketen met een nieuwe ingang aan de Kalverstraat.

Kroonenberg mikt op modeketen in Kasbank-kantoor

Dat zegt directeur-eigenaar Lesley Bamberger tegen De Telegraaf. Het kantoor van 11.500 m2 aan Nieuwezijds Voorburgwal 225 mag volgens het bestemmingsplan gebruikt worden als kantoor of winkel. Het pand heeft een hoofdingang aan de Nieuwezijds Voorburgwal, een van de stillere straten in het stadshart. Aan de achterzijde grenst het pand echter aan diverse winkels die al langer eigendom zijn van de Kroonenberg Groep, met de voordeur aan de Kalverstraat.

Door een of meerdere van deze panden door te trekken, wordt het pand verbonden met de drukste winkelstraat van Nederland, legt Bamberger uit. ‘De Kalverstraat zou dan de entree worden. We willen graag een formule aan de Nieuwezijds die ook iets doet met de Kalverstraat.’ Volgens Bamberger hebben zich al grote internationale modeketens gemeld, waaronder het Japanse Uniqlo. Kroonenberg Groep is met gemeente Amsterdam in conclaaf over mogelijkheden tot uitbreiding van het pand. (MvL)

Reageer op dit artikel