nieuws

Heijmans wint woningtender Amsterdam

regios

Heijmans heeft van de gemeente Amsterdam de ontwikkeling van een nieuwbouwproject in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam gegund gekregen. Het project met 74 woningen heeft een contractwaarde van 32 miljoen euro.

Dat meldt Heijmans op zijn website. Op het terrein van de voormalige Spaarndammerschool is plaats voor 74 woningen. Bij de gunning telde de stem van omwonenden voor een derde mee in de telling, de stem van deskundigen van de gemeente en Eigen Haard voor het overige deel. Direct na de bezwaartermijn start de ontwikkeling. Met de opdracht is een aanneemsom van 32 miljoen euro gemoeid.

Dertig procent moet bestaan uit sociale huurwoningen. Daarnaast dienen zoveel mogelijk woningen voor middeninkomens te worden gebouwd. Heijmans mag het woningbouwprogramma verder uitwerken en uitvoeren. Met input van omwonenden is een kwalitatief hoogwaardig plan gemaakt waarin zoveel mogelijk bestaande bomen op de locatie worden behouden en overlast tijdens de bouw tot een minimum wordt beperkt. Het ontwerp is van Korth Tielens van ML_A & DS landschapsarchitecten.

Reageer op dit artikel