nieuws

Derde haven Scheveningen combi wonen werken

regios

In de derde haven van Scheveningen, op het voormalig Norfolkterrein, komen woningen en bedrijfsruimte voor maritieme bedrijvigheid. Dat is vastgelegd in een overeenkomst die de gemeente Den Haag en MRP Development hebben ondertekend.

De bouw van de eerste woningblokken aan de derde haven staat gepland voor het vierde kwartaal van 2018. Op de begane grond van de drie woningblokken die hier gerealiseerd worden komt 3.500 m2 aan bedrijfsruimte voor mensen met de zee als broodwinning.

Wethouder Klein: ‘Ik ben erg blij met deze overeenkomst, vooral omdat we hiermee direct aan de kade nieuwe bedrijfsruimte toevoegen. Het is op een plek in de haven die geschikt is voor schepen met de grootste diepgang. In het college hebben we afgesproken ons meer te richten op de economische functie van de haven en ons in te zetten voor meer havengebonden werkgelegenheid. Hierbij richten we ons op de voor Scheveningen kansrijke sectoren; de visserij, watersport, havengebonden dienstverlening zoals offshore support en innovatie.’

De wethouder maakte eerder zijn ‘Agenda voor Scheveningen Haven’ bekend, een programma met concrete maatregelen voor de komende jaren. De overeenkomst met MRP Development is het begin om een van de maatregelen te verwezenlijken. Het moet een gebied worden waar werken, wonen en recreëren hand in hand zullen gaan.

Reageer op dit artikel