nieuws

Corporatie Talis verkoopt verpleegtehuis Piushove

regios

Woningbouwvereniging Talis heeft voormalige klooster Piushove gelegen aan de Van Slichtenhorststraat 91-93 in Nijmegen voor 2.051.000 euro (Kadaster) verkocht aan de particuliere belegger Claver Real Estate in Lierop. Sinds de aankoop door Talis in 2002 was het verpleegtehuis verhuurd aan ZZG Zorggroep.

Corporatie Talis verkoopt verpleegtehuis Piushove

Talis heeft inmiddels vervangende nieuwbouw gerealiseerd voor de bewoners, ouderen met dementie. In samenwerking met ZZG zorggroep is geïnvesteerd in kleinschalige woonzorglocaties op verschillende andere plekken in Nijmegen, zoals Juliana in Nijmegen-Oost, De Vlechting in Dukenburg en Campanula in Nijmegen-Noord.

Omdat het gebouw Piushove van 3.500 m2 in zijn huidige vorm niet meer past binnen de kerntaak heeft Talis besloten Piushove te verkopen. De corporatie had aanvankelijk het plan nieuwbouw op deze locatie te realiseren. Dat plan stuitte op bezwaren uit de buurt. In 2012 kreeg de gevel een beschermde status, waardoor afbraak niet langer mogelijk was. In oktober 2014 kondigde Talis aan het gebouw te zullen verkopen.

Piushove ligt in de wijk Bottendaal in Nijmegen. Het gebouw is een voormalig klooster met 32 onzelfstandige wooneenheden. Voor Piushove was tijdens de openbare inschrijving ruime belangstelling vanuit ontwikkelende bouwers en particuliere beleggers. Claver Real Estate werd geselecteerd als koper.

Claver wil Piushove na herontwikkeling opnemen in zijn beleggingsportefeuille. Het bedrijf is gespecialiseerd in de herontwikkeling van karakteristieke objecten. Zo transformeerde het bedrijf in Tilburg de voormalige school De Spechtenborch (2013), de voormalige Augustinus-school in Amsterdam (2015) en ’t Vleuterhuys in Utrecht (2016).

De interne procescoördinatie en goedkeuringsaanvraag bij de Autoriteit woningcorporaties is verzorgd door Nieuwstad Advies. Talis werd juridisch begeleid door Van der Stap Notarissen. ABC Capital heeft de commerciële procesbegeleiding voor Talis uitgevoerd.

Vastgoedanalist woningbeleggingen Harmen de Raad van ABC Capital ziet een toenemende vraag naar stedelijke herontwikkelingslocaties. ‘Op korte termijn zullen wij voor meerdere opdrachtgevers nieuwe proposities in verkoop nemen.’

Reageer op dit artikel