nieuws

Andere naam parkeergarage in Haags Museumkwartier

regios

Interparking is, als nieuwe eigenaar van de ondergrondse parkeergarage, met de gemeente Den Haag tot een naamswijziging gekomen voor parkeergarage Tournooiveld, die vanaf heden parkeergarage Museumkwartier zal heten.

De bouw van de parkeergarage is een initiatief van de projectontwikkelingscombinatie PTV (SENS en Dura Vermeer) en was een grote wens van de ondernemers en andere stakeholders in de directe omgeving. Eind december 2016 wordt de opening van de garage voor het publiek verwacht. De officiële opening zal later in 2017 plaatsvinden, als de inrichting van het openbare gebied ook volledig is aangelegd.  

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad): ‘In het historische Museumkwartier Den Haag staat een verzameling van historische gebouwen en topmusea met internationaal aansprekende collecties, waar we graag nóg meer bezoekers ontvangen. Het is een logische stap om de naamgeving van de parkeergarage gelijk te houden aan het gebied, om het Museumkwartier nog beter vindbaar te maken.’

De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Insurance, AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB), exploiteert in negen Europese landen meer dan 750 parkeervoorzieningen en ruim 350.000 parkeerplaatsen. Interparking behoort tot de top 3 van Europese parkeerexploitanten. In Nederland exploiteert Interparking 125  parkeervoorzieningen met in totaal meer dan 45.000 parkeerplaatsen. 

Reageer op dit artikel