nieuws

Deals voor 1.200 woningen Rotterdam

regios

Het sterke imago van Rotterdam zorgt voor een woningbouwhausse. Op de Provada zijn veel nieuwe woningbouwprojecten in Rotterdam bekendgemaakt, bij elkaar goed voor ruim 1.200 woningen.

Investeerders, beleggers en ontwikkelaars spelen volgens het stadsbestuur in op de toegenomen populariteit van Rotterdam bij vooral woningzoekenden in de midden- en hoge inkomens. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) is blij met de grote belangstelling voor Rotterdam: ‘De vele projecten die nu starten geven aan dat we de goede dingen doen in Rotterdam. De stad is veiliger, schoner geworden en nieuwe projecten zoals de Markthal zijn een groot succes en trekken veel nieuw publiek naar de stad.’

Als gemeente is het nu zaak om alle initiatieven een goede plek te geven, vervolgt Schneider. ‘Daarvoor hebben we de functie van bouwcoördinator in het leven geroepen. Deze bouwcoördinator zal binnen de gemeentelijke organisatie bewaken dat de begeleiding van bouwprojecten soepel verloopt, door bijvoorbeeld procedures te versnellen. Maar ook om duidelijke kwaliteitskeuzes te maken uit het grote bouwaanbod dat op ons afkomt. Want ik wil dat we over tien jaar ook nog blij zijn met de woningen die we nu bouwen.’

Zo vond op Provada de ondertekening plaats van het project Nieuw Kralingen, een nieuwe woonwijk aan de Boezembocht naast het Kralingse Bos. Op de Lloydpier worden twee bouwpercelen uitgegeven voor honderd woningen in het hogere segment. Via een aanbesteding vraagt de gemeente ontwikkelaars met voorstellen te komen. Dat geldt ook voor twee bouwlocaties aan de Hudsonstraat, naast het Dakpark in Rotterdam-West. Hier is ruimte voor 140 woningen. De bouw van Hudson kan al in 2017 beginnen, de Lloydpier start een jaar later.

Het Wijnhaveneiland in de binnenstad krijgt er zeker twee woontorens bij. Het gebouw The Muse aan de Wijnhaven krijgt 94 middeldure en dure koopappartementen. Aan de Jufferstraat wordt Uptown gebouwd met 176 appartementen in het middeldure en dure segment. Eerder werd woontoren Bright al aangekondigd, een gebouw met zo’n 600 studentenappartementen. Daarnaast komt aan de nabijgelegen Boompjes 55-57 en 60-68 twee woontorens met appartementen in het middeldure segment.

Ook Rotterdam Zuid profiteert van de aantrekkende woningmarkt. In Zuidwijk (Charlois) wordt volgend jaar aan Asterlo gestart met de bouw van een winkellocatie voor onder andere Albert Heijn met daarboven 51 huurappartementen. Op Katendrecht worden 450 woningen in het midden- en hogere segment gerealiseerd in het project De Groene Kaap. Het nieuwbouwproject aan de Maashavenstraat bestaat uit vier woonblokken. De vier woontorens worden via hoven en daktuinen met elkaar verbonden tot een doorgaande route. De bouw start in 2017.

Reageer op dit artikel