nieuws

Toestemming voor 1.150 woningen in Kaag en Braassem

regios

De gemeente Kaag en Braassem heeft het groene licht gegeven voor de eerste twee fasen van project Aan de Braassem. Deze gebiedsontwikkeling omvat de bouw van 1.150 woningen.

Toestemming voor 1.150 woningen in Kaag en Braassem

Dat bericht Braassemerland VOF, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed. Aan de Braassem is de naam voor de gebiedsontwikkeling van 1.150 woningen ten zuiden van het dorp Roelofarendsveen. De eerste twee fasen bestaan uit 180 woningen. Aan de Braassem krijgt een gevarieerd aanbod van sociale huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen.

De woonwijk in het Groene Hart tussen Amsterdam en Leiden zal een waterrijk karakter hebben. In ongeveer vier maanden tijd wordt het terrein van zes hectare grotendeels opgehoogd met zand. Dit is nodig omdat het gebied uit veengrond bestaat. De verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2016 het gebied bouwrijp gemaakt kan worden. De bouw van de eerste woningen staat gepland voor begin 2017. De verkoop van de eerste woningen begint in de tweede helft van 2016.

Reageer op dit artikel