nieuws

Foolen & Reijs transformeert Philips Bedrijfsschool

regios

Foolen & Reijs Vastgoed koopt de voormalige Philips Bedrijfsschool aan de Kastanjelaan en de naastgelegen MTS aan de Frederiklaan in Eindhoven voor een transformatie.

Foolen & Reijs transformeert Philips Bedrijfsschool

De Eindhovense vastgoedonderneming heeft daarover een akkoord bereikt het Summa College. Het monumentale hoofdgebouw (36.500 m2) van architect Dirk Roosenburg moet een transformatie ondergaan tot wooncomplex met ongeveer 500 lofts van 45 tot 80 m2, een wellness center met gym, een ontmoetingsplaats en een wasserette. In de ronde kop bij de Jubileumfontein komt ruimte voor een restaurant. De MTS (2.650 m2) wordt tot augustus 2018 gebruikt door Summa en moet daarna ook een nieuwe bestemming krijgen. De niet-originele aanbouw aan de binnenzijde wordt gesloopt en de oorspronkelijke luifel aan de kant van de Jubileumfontein komt terug, zo is het plan.

De realisatie komt in handen van Stam + De Koning Vastgoed & Bouw; het Eindhovense architectenbureau Diederendirrix tekent voor het ontwerp. Huidige eigenaar Summa verplaatst zijn activiteiten naar andere locaties in Eindhoven en draagt het gebouw op een nader te bepalen moment over.

Met de aankoop van de Bedrijfsschool krijgt de (her)ontwikkelingsportefeuille van Foolen & Reijs Vastgoed een omvang van 186.000 m2. Het gaat om panden in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven, goed voor in totaal bijna 2.900 woningen.

De Bedrijfsschool heeft de status van gemeentelijk monument. Foolen en Reijs is een procedure begonnen om het pand te laten aanwijzen als Rijksmonument.

Reageer op dit artikel