nieuws

Vernieuwing Rotterdam Centraal 13 maart afgerond

regios

Na jaren van intensief bouwen wordt de vernieuwing van Rotterdam Centraal, een van de grootste stations van Nederland, op 13 maart 2014 afgerond. De stationsvernieuwing is een samenwerking van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Rotterdam, ProRail en NS.

Vernieuwing Rotterdam Centraal 13 maart afgerond

Afgelopen jaren zijn veel nieuwe onderdelen van het station opgeleverd: de stationshal, de brede reizigerspassage, de nieuwe winkels, het stationsdak met zonnepanelen, de vernieuwde fietstunnel, de ondergrondse parkeergarage en de fietsenstalling en de perrons met de nieuwe betegeling en het nieuwe zitmeubilair.

De stationshal met een groot LED-scherm omvat 4.700 m2 en is op het hoogste punt 30 meter hoog. Hij biedt toegang tot de metro, RandstadRail en de ondergrondse fietsenstalling. Daarnaast omvat het project 4.000 m2 kantoorruimte.

De Nederlandse Spoorwegen vervoeren via Rotterdam Centraal dagelijks ruim 110.000 reizigers. Dat aantal groeit tot 2025 naar 300.000 reiziger per dag. Volgens ProRail is het Rotterdamse station nu klaar voor die toekomst.

Voor ProRail en NS is Rotterdam Centraal de grootste stationsvernieuwing in Nederland sinds het bestaan van de spoorwegen. En dat is in 2014 precies 175 jaar geleden. Van de tientallen nieuwe Nederlandse stations die de komende jaren worden geopend, is Rotterdam het eerste.

Reageer op dit artikel