nieuws

Van Rey verdacht van ronselen stemmen

regios

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of de Roermondse VVD’er Jos van Rey stemmen heeft geronseld voor de Provinciale Statenverkiezingen. Bronnen hebben dat woensdag bevestigd na berichten in de Limburgse media.

Van Rey verdacht van ronselen stemmen

De rijksrecherche vond bij de inval in het huis van Van Rey in 2012 een flink aantal kopieën van volmachtformulieren. Advocate Gitte Stevens van Jos van Rey voorspelt dat er niets strafbaars zal worden gevonden. Dré Peters, voormalig fractievoorzitter van de VVD in Roermond, noemt de beschuldiging een ‘lege huls’. Van Rey, voormalig senator en wethouder, werd al verdacht van corruptie, schending van het ambtsgeheim en witwassen. Hij zou als wethouder zijn omgekocht door projectontwikkelaar Piet van Pol. In Roermond wordt Van Rey echter geprezen als gangmaker achter vele succesvolle vastgoedprojecten, ontwikkeld door Van Pol.

Reageer op dit artikel