nieuws

Noodlijdend Felix Meritis wellicht naar marktpartij

regios

De gemeente Amsterdam wil het gebouw van Felix Meritis aan de Keizersgracht aankopen. De gemeente wordt dan zelf exploitant van het noodlijdende debatcentrum of verkoopt het gebouw door aan een andere partij.

Noodlijdend Felix Meritis wellicht naar marktpartij

Dat heeft het stadsbestuur dinsdag besloten, schreef Het Parool gisteren. De gemeente heeft het eerste kooprecht op het gebouw en wil daar nu gebruik van maken. De komende weken wordt onderhandeld met de eigenaar van het pand, de stichting Felix Meritis Beheer.

Het cultuur- en debatcentrum aan de Keizersgracht verkeert al geruime tijd in financiële problemen en moest half december uitstel van betaling aanvragen. Wethouder Carolien Gehrels (Cultuur) stelt dat het niet is uitgesloten dat het gebouw zal worden doorverkocht aan een derde partij, ‘die er een sluitende exploitatie kan voeren’. Het gebouw moet dan voor een deel zijn debatfunctie behouden, maar kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Het gebouw omvat ook duizenden vierkante meters kantoorruimte en beschikt over een horecafunctie.

Reageer op dit artikel