nieuws

Microsoft bouwt datacenter in kop Noord-Holland

regios

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft gaat een groot datacenter bouwen tussen de kassencomplexen in de kop van Noord-Holland.

Microsoft bouwt datacenter in kop Noord-Holland

Dat heeft een woordvoerder van de provincie Noord-Holland zaterdag (21 december) bevestigd. Met het project zou een investering zijn gemoeid van 2 miljard euro. Het datacenter, dat een van de grootste wordt in Europa, verrijst op een bedrijventerrein in de buurt van Middenmeer. Noord-Holland rekent erop dat het datacenter, als het eenmaal is gebouwd, 150 tot 200 vaste banen oplevert.

Een woordvoerster van Microsoft Nederland zei het bericht niet te kunnen bevestigen. ‘Wij doen vanwege de veiligheid van de gegevens van onze klanten nooit mededelingen over de precieze locatie van onze datacenters’, verklaarde zij.

Reageer op dit artikel